Жените предприемачи просперират повече в по-развитите икономики. Това потвърждава второто издание

...
Жените предприемачи просперират повече в по-развитите икономики. Това потвърждава второто издание
Коментари Харесай

Страните с най-добри условия за жените предприемачи

Жените бизнесмени просперират повече в по-развитите стопански системи. Това потвърждава второто издание на Индекса на Mastercard за дамите в бизнеса.

В съпоставяне с техните сътрудници в нововъзникващите пазари, дамите притежатели на компании в развитите страни са имали опция да се възползват от по-голям набор от запаси и благоприятни условия, в това число достъп до капитал, финансови услуги и университетски стратегии, сочат данните.

Според Индекса на Mastercard, прохождащите и одобрените дами в бизнеса по света не престават да просперират въпреки културните предразсъдъци, свързани с пола, които основават обилни спънки пред тях да осъществят цялостния си капацитет.

Изследването наблюдава напредъка на дамите бизнесмени и притежатели на бизнес на 57 пазара от няколко географски района – Европа, Северна Америка, Южна Америка, Тихоокеанска Азия, Близкия Изток и Африка.

„ Жените бизнесмени вършат незабравим прогрес като притежатели на компании по целия свят. Ние имаме вяра, че като насочим вниманието върху техните старания да осъществят капацитета си, можем да им помогнем да получат поддръжка и тласък да управляват сполучлив бизнес, който им подсигурява по-добър стандарт и благоприятни условия “, разяснява Мартина Хунд-Мейджин, основен финансов шеф в Mastercard.

Топ 10-те пазара с най-силни стимулиращи условия и благоприятни условия за развиване на дамите като бизнесмени са:

1. Нова Зеландия – 74.2

2. Швеция – 71.3

3. Канада – 70.9

4. Съединени американски щати – 70.8

5. Сингапур – 69.2

6. Португалия - 69.1

7. Австралия – 68.9

8. Белгия - 68.7

9. Филипини – 68.0

10. Англия – 67.9

Продължава на страници 2 и 3. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР